Voorjaarsbloemen Elswout
Al weer een maand geleden waren de eerste Winterakonieten tot bloei in ons mooie park Elswout. Eerst nog voorzichtig wat verspreide exemplaren maar nu in volle glorie, vooral langs de bermen van het hertenparklaantje. Naast de Winterakonieten, prachtig geel, ook alweer de vroege voorjaarsbloemen die ieder jaar weer in dezelfde volgorde en praktisch dezelfde periode, tot bloei komen. Denk hierbij aan de Krokussen, de Sneeuwklokjes, de Hyacinten en Primula. Maar ieder jaar weer even mooi en een belofte voor de komende lente waar iedereen zo een zin in heeft.

De eerste Winterakonieten bloeide al eind januari. Nu staan de bermen al weer vol met een plantje dat vooral in Elswout voorkomt als Stinzenplant. Het is echt een schaduwplant en groeit onder de grote bomen van het laantje.

Ook de Primula of Stengelloze Sleutelbloem bloeit al en direct na het bloeien van de Winterakonieten en Krokussen. Er zijn het hele jaar door meerdere soorten van de Sleutelbloem te zien in Elswout. De Primula bloeit echter vrij lang door het gehele park op schaduwrijke plaatsen. Blijft mooi.

Het Vingerhelmkruid is de volgende bloem die je kan aantreffen in het vroege voorjaar. Ze staan altijd in bosjes maar dit jaar zijn ze veelvuldig aanwezig tussen alle Hyacintsoorten en Witte Anemomen. Het is echt een prachtige bloem.

Van de Blauwe Reiger hebben we al meerdere foto's gemaakt maar deze is qua compositie wel bijzonder vind ik. Deze Reiger had boven in de boom van het hertenparkje een mooie plek gevonden met prachtig uitzicht.

Dit lijkt me een heel vroege dopheide en groeide eigenlijk gewoon ergens in een grote pot. Maar een mooie opvallende kleur tussen alle lentebloemen....vandaar.