Frank Deden Natuurfotografie
Frank Deden Natuurfotografie
Frank Deden Natuurfotografie
Frank Deden Natuurfotografie
Frank Deden Natuurfotografie

Bloemen van Elswout (Haarlem)

Bloemen van Elswout is een website met informatie over alles wat "groeit en bloeit" in een van Nederlands mooiste buitenplaatsen.

Ieder jaar trekt Elswout duizenden bezoekers. Sommige wandelaars zijn iedere dag en het gehele jaar door te vinden op deze buitenplaats. Elswout is een onderdeel van een reeks van parken in de omgeving van Haarlem. Wat ieder jaar weer opvalt is de onvoorstelbare variëteit aan planten en bloemen in deze parken. Elswout spant echter de kroon. Ieder voorjaar, en dat begint al in februari (tegenwoordig), zijn er de meest prachtige en kleurrijke bloemen te ontdekken. De soortenrijkdom verandert zelfs per periode van 2 weken. In het voorjaar en de zomer vooral de bloemen, in de herfst de paddenstoelen.

Veel wandelaars bewonderen deze bloemenpracht en vragen zich vaak af wat daar nu precies groeit en bloeit. Zo is het ook mij vergaan. Zoeken op internet levert weinig informatie op over wat we er zien en wanneer sommige bloemen tot bloei komen. De onvoorstelbare soortenrijkdom van Elswout verdient daarom een medium waar wandelaars en liefhebbers hun informatie kunnen vinden en de meeste bloemen en paddenstoelen kunnen determineren op eenvoudige wijze.

Dat is de reden dat deze website is ontstaan als idee van Staatsbosbeheer. Het wordt geen exacte determineergids maar een prachtig overzicht van foto' s en tekeningen over deze bloemenpracht. De hoeveelheid aan informatie en foto materiaal zal alleen maar groeien.

Voor hoge kwaliteit foto' s en eventueel een bestelling kunt u terecht op de Natuurfotografie site : Frank Deden Natuurfotografie.

Heeft u een vraag of opmerking, gebruik dan het contact formulier en u krijgt altijd antwoord.
Ook als u geniet van deze site en de mooie foto' s, laat het gerust weten.

Was getekend: Frank Deden